Laster Hendelser
Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Takk for i år og velkommen tilbake i 2020!

Følg oss på Facebook

https://www.facebook.com/TDBaerum/

 

 

Velkommen til langrennscross på Skui Idrettspark. Vi lover en fartsfylt og utfordrende løype for løpere i alle aldre.

I år har vi gleden av å tilby «compact games» med alle renn på Skui, som betyr en arena, kort vei mellom renn og forhåpentligvis enklere logistikk for foreldre, ledere og utøvere. Inngang til start/brikkekontroll vil være lik fredag og lørdag, og målgang vil være lik hele helgen. Se arenakart og løypekart for detaljer.

Jutulcrossen er i fristil og har klasser fra og med 8 år.

Arena: Skui Idrettspark (se eget kart).

Påmelding: NSFs terminliste på www.skiforbundet.no eller direkte via www.minidrett.no.

Påmeldingsfrist  Sørg for å få bekreftelse fra MinIdrett.

Etteranmelding: Frem til og med onsdag 6.februar kl 24:00. Etteranmelding kun via www.minidrett.no. Etteranmelding belastes dobbel startkontigent.

Startnummer: Hentes hos Bull Ski & Kajakk, Sandvika, onsdag 6. februar og torsdag 7. februar mellom kl 10:00 og 19:00. Startnummer leveres samlet for alle renn man er påmeldt, uavhentede nummer hentes individuelt på rennkontoret på første renn man deltar på.

Premiering: Iht. Norges Skiforbunds reglement.

Parkering: Parkering kr 100, Parkering hele helgen kr 250. Kan forhåndsbetales via Vipps #551040.

Startlister: Legges ut på hjemmesiden torsdag

Kafeteria: Skui Grendehus. Bærums beste sveler, kaker, brus mm. Utendørs servering hvis været tillater.

Rennkontor: Jutulstua (klubbhus, til høyre for Grendehuset)

Rennleder : Bengt Lyng – 924 33 836 – bengtlyn@online.no

Teknisk delegat: Christian Sammerud Norløff – 984 75 849

Løypesjef: Lars Laukeland – 959 72 498

Førstehjelp: Eli Heen – 976 69 199

Vi ønsker løpere og publikum velkommen til fartsfylt skifest på Skui!

Startlister ligger her: https://live.eqtiming.com/47105#contestants

 

Arenakart Skui Idrettspark 9. februar – Jutulcrossen og Jardarsprinten

 

Løypebeskrivelse Jutulcrossen

NB: Vi tar forbehold om at løypene kan avvike noe fra denne beskrivelsen på grunn av vær/snøforhold, men vi vil tilstrebe å unngå endringer. Eventuelle endringer vil bli annonsert på FB og på nettsiden www.tourdebaerum.no og på arena renndagen.

Vi vil tilstrebe å holde løypene åpne for testing så nært opp til start som forsvarlig. I tilfelle løypene må stenges pga vær/føreforhold vil løperne kunne besiktige løypene, men ikke prøvegå, inntil 10 min før første start.

Generelt: Løypa har god bredde stort sett hele veien, og ved hindre som orgeltramp, staking og møne vil det være to spor å velge mellom slik at passering er mulig.

Tidstraff

Det vil bli ilagt tidstillegg på minimum 20 sekunder ved feil forsering av et hinder. Juryen vil vurdere hvert enkelt tilfelle.


Klasse 13-14 år, 15-16 år og Jr/Sr:

Løypelengde: 2 km. Løypa starter på jordet overfor Skui, transportløype til start (på ski eller på bena) er i lysløypa (til venstre for Skuibakken) og vil bli merket.

Ut fra start er det scooterkjørt løype i ca 100 m før en krapp venstresving tar deg ut i selve crossløypa. Langs øvre jordekant før høyresving og nedover flere påfølgende store kuler. Deretter en kraftig dosering før løypa går oppoverbakke med såkalt møne hvor løperne må gå på toppen av en av to opparbeidede møner. Så 180 graders sving før det går nedover bølgefelt med mange påfølgende kuler som leder inn i en kraftig dosering. Deretter går det oppover i store svinger. På toppen gjør løypa ny 90 graders sving før en orgeltramp i slak bakke, 90 graders sving, nedover  så venstresving før man går inn i en reipelykkje som er en stor 360 graders «rundkjøring» som skal gås en hel runde i motsols retning. Deretter flatt før høyresving og utfor over hopp. Deretter venstresving og så langs nedre kant av jordet før man er ute i sprintløypa som går i motbakke før en morsom  dosert S-sving tar løperne gjennom noen slalomporter før en krapp dosert venstresving inn i skileiken på Skui med de kjente bakkene med kuler, hopp og slalom før løypa gjør en sving oppom sløyfa nord for Skuibakken og i mål.

 

Klasse 11-12 år:

Løypelengde: ca 1 km.

Løypa starter i nedre del av jordet hvor 13 år og eldre har sin start. Transportløype til start (på ski eller på bena) er forbi Jutulstua og grusbanen (parkering/skøytebane), deretter i lysløypa og vil bli merket.

Ut fra start er det staking langs nedre kant av jordet  før man er ute i sprintløypa som går i motbakke før en morsom  dosert S-sving tar løperne gjennom noen slalomporter før en krapp dosert venstresving inn i skileiken på Skui med de kjente bakkene med kuler, hopp og slalom før løypa gjør en sving oppom sløyfa nord for Skuibakken og i mål.

 

Klasse 8-10 år:

Løypelengde: ca 700 m.

Samme start som 11-12 år.

Ut fra start er det staking langs nedre kant av jordet  før man er ute i nedre del av sprintløypa som tar løperne gjennom noen slalomporter før en krapp dosert venstresving inn i skileiken på Skui med de kjente bakkene med kuler, hopp og slalom. Ved bunnen av slalom gjør løypa en venstresving før 180 graders høyresving og i mål.