Laster Hendelser
Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Tour de Bærum banner

Tour de Bærum 2018 arrangeres helgen 9-11 februar 2018

TdB er et samarbeid mellom lokalklubbene Haslum, Jutul og Jardar for å lage en artig og variert skikonkurranse som utfordrer balanse, teknikk og kondis.

Touren er for alle med fødselsår fra og med 2010 tom 1998. For barn født i 2010 eller senere har vi et eget barnerenn søndag. Senior og eldre kan stille i fellesstart på søndagens Vestmarka Rett Ned. Det er også åpent for deltagelse i enkelt renn.

Touren er som følger:

Fredag 9. feb: Haslumrennet – klassisk distanse lysløyperenn

Lørdag 10. feb: Jardarsprinten – sprintrenn i fristil for 13 år og eldre. Distanserenn for 8-12 år i fristil (sprintløypa)

Lørdag 10. feb: Jutulcrossen-langrennscross i fristil

Søndag 11. feb: Vestmarka Rett Ned – jaktstart i fristil

Søndag 11. feb: Barneskirenn kl. 12-14 (påmelding ved oppmøte) barneskirennet er ikke en del av Touren

Lørdagen er tilpasset slik at utøverne kan delta i både Jutulcrossen og Jardarrennet fra tilnærmet samme arena.

Cup-klassene vil først gå sine respektive cup-renn. For mere informasjon om cup rennene se hhv Jardarrennet (15-16) og Jutulcrossen (13-14)

Tour, sammenlagttid og jaktstart

Sammenlagttiden danner grunnlaget for jaktstarten på søndag.I sprinten får de  30 beste bonussekunder. Vinneren får 60 bonussekunder, nummer 2 får 58 bonussekunder. nummer tre får 52 sekunder, mens nummer fire får 48 bonussekunder. Fra 5.plass (44 sekunder) til 12.plass ( 30 sekunder) får løperene to sekunder mindre i bonus for hver plass. Fra 13 plass( 18 sekunder) til 30 plass (1 sekund) er det ett sekund som skiller hver plass. Bonussekundene blir trukket fra utøverens tid (prologtiden) før det legges sammen med sammenlagttiden. I jaktstarten søndag for 11 år og eldre vil de som er mer enn 3 minutter bak starte samlet i en fellesstart-førstemann til mål vinner

Det er en deltagerbegrensning på 1250 deltagere – første mann til mølla!

Lykke til og ha en artig helg!