En variert og morsom skirennshelg

Tour de Bærum (TdB) er en «tour» for barn og ungdom med utgangspunkt i Vestmarka og Skui Idrettspark vinteren 2017. TdB er et samarbeid mellom lokalklubbene Haslum, Jutul og Jardar for å lage en artig og variert ski konkurranse som utfordrer balanse, teknikk og kondis.

Vi ønsker å kåre den mest komplette langrennsløper gjennom 4 varierte og artige konkurranser, samtidig som det skal være en sosial arena for å skape vennskapsbånd hos yngre skiløpere.  Det hele starter fredag kveld med Haslumsprinten,- et klassisk distanserenn med hodelykt som etterfølges av to renn på lørdagen: Jardarrennet, et sprint renn i fristil som går fra den nye ski arenaen på Vestmarksetra, det vil bli en klassevis skitur (5km) derifra og ned til Jutulcrossen på Skuisletta. Jutulcrossen er en langrenncross i fristil. På søndag avsluttes det hele med en adrenalinfyllt med jaktstart i Vestmarka RettNed på søndag, hvor de yngste starter fra Jordbru, de mellomste fra Vestmarksetra og de eldste (13-16) går først på ski opp før de starter fra Grønland.

Jutulcrossen er en del av Sparebank 1 cup for 13-14 åringer i Akershus.

Jardarrennet Supersprint er en del av Oslo Sportslager cup for 15-16 åringer i Akershus, Oslo og Østfold

Lørdagen er tilpasset slik at utøverene kan delta i både Jutulcrossen og Jardarrennet for alle klasser. Cup klassene vil gå først i sitt respektive cup-renn.

Det er en deltagerbegrensning på 1250 deltagere-første mann til mølla