Vestmarka Rett Ned er over for i år. Velkommen tilbake i 2025!

Tour De Bærums store fartsfest er over for denne gang, og vi ser fram til å møte dere igjen i februar 2025.

Følg oss på Facebook hvor du også kan se bilder fra TDB 2024.

———

 

TdB Vestmarka Rett Ned er en fartsfest med fellesstart i fristil ned gjennom Vestmarka

Rennet er siste og avgjørende renn i sammenlagt-konkurransen for Tour de Bærum. Første løper i mål i hver klasse vinner Vestmarka Rett Ned, men sammenlagtvinneren er ikke nødvendigvis den som kommer først i mål! (Dette gjelder klassene 11-16 år. De yngre har også fellesstart, men uten rangering i resultatlistene, og for 17+ kåres det ikke sammenlagtvinnere). Rennet går i fristil og alle utøvere må gjennomføre løpet med tursekk på ryggen, der man kan ha en jakke, votter, drikkeflaske, etc fra oppvarmingen.

Sted: Oppmøte og utdeling av startnummer på Vestmarka ski og skiskytterstadion (Vestmarksetra) eller Skui idrettspark, avhengig av klasse – se nedenfor. Målgang for alle klasser på Skui. Stedsnavn kan søkes opp på Google Maps.

Tid: Søndag 11. februar 2024.
Påmelding: Se «Generell informasjon» på hovedsiden.

Løyper/distanser:

J/G 7-9 år starter på Jordbru og går ca 2 km

J/G 10 år starter på Jordbru og går ca 2,5 km

J/G 11-12 år starter på Vestmarka ski og skiskytterstadion (Vestmarksetra) og løypen er 5,3 km

Alle klasser fra 13-årsklassen og opp til senior starter ved Grønlandshytta. Løypen er 9,9 km.

Løypekartene ligger i denne linken (scroll ned for å finne kart for yngre klasser)

Startlister / resultater: Startlistene – og etter hvert resultatene – finner du her (LINK) på EQTiming sin side for Vestmarka Rett Ned

Her er oversikt over startsteder og starttidspunkter per klasse (mindre justeringer gjort torsdag kveld 8 februar):
Utøvere som starter på Vestmarksetra og Grønland møter ved Vestmarka ski og skiskytterstadion. De som starter på Grønland må planlegge avmarsj fra skistadion minst 50 min før starttidspunktet. Utøverne går opp til starten på Grønland på ski. Det er ca 4,5 km opp dit. Vær oppmerksom på at de første klassene starter på Grønland 10.40, så det er viktig for de som går oppover etter 10:40 at de holder til høyre og unngår å gå i bredden opp til Grønland. 
EKSTRASERVICE: Speiderne holder oppe på Grønlandshytta og selger kakao, varm saft, vafler og mellombar etc før start, så det er bare å komme tidlig! Sikkert lurt å ta med noen mynter, for vi er litt usikre på Vipps-dekningen der oppe.
Merk følgende om skiene som brukes på Vestmarka Rett Ned:  Turen opp til Grønland (gjelder 13-årsklassen og eldre) gjøres med de samme skiene utøverne bruker i konkurransen. Skiene skal ikke prepareres ved start på Grønland. Vi ønsker en mest mulig fair konkurranse der utøvere ikke skal trenge noe støtteapparat ved start og likevel konkurrere på mest mulig like vilkår.

Utøvere som har start på Jordbru møter på Skui for busstransport opp til start. Bussene går fra Skui skole bussholdeplass nede på hovedveien. Oppsamlingsområde blir på banen innenfor støyskjermen – se bilde. Her deles barna inn i sine respektive grupper og følges ut til busstoppet når bussen kommer. Bussansvarlige vil stå med gule vester. Beregn tid til å hente startnummer på rennkontoret før bussavgang. Det er ikke anledning til å kjøre privatbil opp til Jordbru. Det vil være arrangører på Jordbru som hjelper barna til startområdet, arrangerer litt lett felles oppvarming og gir all informasjon som trengs. Det er noen ekstraplasser på bussene. Vi anmoder klubbene om å koordinere internt i de aller yngste klassene slik at en trener/forelder blir med bussen og tar seg av en gruppe utøvere.

Bussavganger fra Skui til Jordbru:

Bussavganger til Jordbru er fra av-og påstigningslommen nedenfor Skui skole- se rød sirkel i bildet nedenfor. Klubbhuset der startnummer hentes er det store bygget med rødt tak helt til venstre i bildet.

Premiering: Premiering til alle deltakere – i kaféen på Skui ca 30 minutter etter siste målgang i klassen.

Kontaktinfo: Alle skriftlige henvendelser til: TDBsekretariat@gmail.com. Arr.ansvarlig TdB Vestmarka Rett Ned: Helge Aarvik, tlf 415 15 646. TD: Bård Johannes Granøien, tlf 976 65 043.

Se også generell informasjon om Tour de Bærum-rennene på forsiden (trykk på TdB-logoen øverst, så kommer du dit).

Denne siden oppdateres frem mot rennet. Oppdateringer etter 1. februar vil bli annonsert på Facebook-siden Tour de Bærum