TdB Vestmarka Rett Ned er en fartsfest med jaktstart eller fellesstart i fristil ned gjennom Vestmarka

NYHET LØRDAG KL 19:40: Startlister med jaktstart-tider er nå klare. Se link til startliste nedenfor.

 

Rennet er siste og avgjørende renn i sammenlagt-konkurransen for Tour de Bærum 2023. Første løper i mål i hver klasse er sammenlagtvinneren! (Dette gjelder klassene 11-16 år. De yngre har fellesstart uten rangering, og for 17+ er det også fellesstart med Vestmarka Rett Ned som et selvstending renn). Rennet går i fristil og alle utøvere må gjennomføre løpet med tursekk på ryggen, der man kan ha en jakke, votter, drikkeflaske, etc fra oppvarmingen.

Sted: Oppmøte og utdeling av startnummer på Vestmarka ski og skiskytterstadion (Vestmarksetra) eller Skui idrettspark, avhengig av klasse – se nedenfor. Målgang for alle klasser på Skui. Stedsnavn kan søkes opp på Google Maps.

Tid: Søndag 12. februar 2023.
Påmelding: Den vanlige påmeldingsfristen er passert, men vi har fått på plass en løsning for ETTERANMELDING som står åpen helt til 08:00 lørdag morgen. Gå inn på denne linken om dere ikke fikk gjort påmeldingen innen fristen:  Link til etteranmelding 

Løyper/distanser:

J/G8-9 år starter på Jordbru og går ca 2 km

J/G 10 år starter på Jordbru og går ca 2,5 km

J/G 11-12 år starter på Vestmarka ski og skiskytterstadion (Vestmarksetra) og løypen er 5,3 km

Alle klasser fra 13-årsklassen og opp til senior starter ved Grønlandshytta. Løypen er 9,9 km.

Løypekartene ligger i denne linken (scroll ned for å finne kart for yngre klasser)

Startlister / resultater: Startlistene – og etter hvert resultatene – finner du her på EQTiming sin side for Vestmarka Rett Ned
Her er oversikt over starttidspunkter og startsted per klasse:
I klassene med jaktstart blir startlistene justert lørdag kveld basert på resultatene av TdB Haslumrennet og TdB Jutulcrossen. Avviket i starttid for hver utøver er maksimum tre minutter fra det oppgitte starttidspunktet i tabellen ovenfor.
Utøvere som starter på Vestmarksetra og Grønland møter ved Vestmarka ski og skiskytterstadion. De som starter på Grønland må planlegge avmarsj fra skistadion minst 50 min før starttidspunktet. Utøverne går opp til starten på Grønland på ski. Det er ca 4,5 km opp dit. Vær oppmerksom på at de første klassene starter på Grønland 10.30, så det er viktig for de som går oppover etter 10:30 at de holder til høyre og unngår å gå i bredden opp til Grønland. 
EKSTRASERVICE: Speiderne holder oppe på Grønlandshytta og selger kakao, varm saft, vafler og mellombar etc før start, så det er bare å komme tidlig! Sikkert lurt å ta med noen mynter, for vi er litt usikre på Vipps-dekningen der oppe.
Merk følgende om skiene som brukes på Vestmarka Rett Ned: Det er dessverre fare for grus i snøen i enkelte partier av løypa. Det gjøres tiltak for å begrense dette mest mulig, men arrangementet kan ikke garantere optimale forhold og ber deltagere vurdere valg av ski utfra dette. Turen opp til Grønland (gjelder 13-årsklassen og eldre) gjøres med de samme skiene utøverne bruker i konkurransen. Skiene skal ikke prepareres ved start på Grønland. Vi ønsker en mest mulig fair konkurranse der utøvere ikke skal trenge noe støtteapparat ved start og likevel konkurrere på mest mulig like vilkår.

Utøvere som har start på Jordbru møter på Skui idrettspark for busstransport opp til start. Bussene går fra Skui skole bussholdeplass nede på veien. Oppsamlingsområde blir på banen innenfor støyskjermen – se bilde. Her deles barna inn i sine respektive grupper og følges ut til busstoppet når bussen kommer. Bussansvarlige vil stå med gule vester. Beregn tid til å hente startnummer på rennkontoret før bussavgang. Det er ikke anledning til å kjøre privatbil opp til Jordbru. Det vil være arrangører på Jordbru som hjelper barna til startområdet, arrangerer litt lett felles oppvarming og gir all informasjon som trengs. Det er noen ekstraplasser på bussene. Vi anmoder klubbene om å koordinere internt i de aller yngste klassene slik at en trener/forelder blir med bussen og tar seg av en gruppe utøvere.

Bussavganger:

Oppmøtested før bussavgang til Jordbru – se rød sirkel. Klubbhuset der startnummer hentes er det store bygget med rødt tak helt til venstre i bildet):

Premiering: Premiering til alle deltakere – i kaféen på Skui ca 30 minutter etter siste målgang i klassen.

Kontaktinfo: Alle skriftlige henvendelser til: TDBsekretariat@gmail.com. Arr.ansvarlig TdB Vestmarka Rett Ned: Daniel S Resen-Fellie, tlf 908 49 400. TD: Olav Tungesvik, tlf 970 57 944.

Se også generell informasjon om Tour de Bærum-rennene på forsiden (trykk på TdB-logoen øverst, så kommer du dit).

Denne siden oppdateres frem mot rennet. Oppdateringer etter 4. februar vil bli annonsert på Facebook-siden Tour de Bærum